€0,00

Baba Ganoush (aubergine dip)
[ER-BG]

Heerlijke romige vegetarische dip gemaakt van aubergine, niet alleen als dip te eten, maar ook heerlijk als broodbeleg

Ingrediënten:

  • 2 grote aubergines,
  • 2 knoflooktenen, uitgeperst,
  • sap van 1 grote citroen,
  • 4 eetlepels (50 gram)  tahine (sesampasta),
  • 1/2 eetlepel azijn,
  • 1 eetlepel olijfolie,
  • 1-2 theelepels gemalen komijn,
  • zout,
  • peper,
  • eventueel: paar blaadjes verse peterselie.

Bereidingstijd: 1 1/2 uur

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden / 180 hete lucht. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Prik de aubergines rondom in met een vork (zorg dat de gaatjes overal zitten) en leg op de bakplaat. Bak de aubergine gedurende 1 uur in de oven. Keer alleen na 30 minuten een keertje om.
  • Laat hierna de aubergines een beetje afkoelen. Snijd vervolgens overlangs door en lepel het vruchtvlees uit de schil  (dit gaat als het goed is erg gemakkelijk). Gooi de schil weg.
  • Doe de tahine, het citroensap, knoflook, olijfolie, aubergines en een snufje zout in een blender of keukenmachine en laat draaien tot het een mooie gladde dip is geworden.
  • bestrooi eventueel met een beetje gehakte verse peterselie
  • Mocht je de Baba Ganoush later willen serveren, of enkele dagen bewaren: Schep dan in een steriele bewaarpot, en dek af met een dun laagje olijfolie.
  • laat de Baba Ganoush eerst goed afkoelen in de koelkast, als je niet van lauwwarm broodbeleg houdt.

 

Variatie tips

  • Gril de aubergine op het fornuis ipv de oven
  • ter garnering: zongedroogde tomaatjes

 

Beoordelingen

Snelzoeken
 
Gebruik sleutelwoorden om het artikel te zoeken.
Geavanceerd zoeken


De mooiste souvenirs uit Egypte
Talen
English Dutch
Deel artikel
Delen via E-Mail
Delen op Facebook Delen op Twitter


Egyptische Webwinkel

Egyptische Webwinkel

Egyptische Webwinkel

Egyptische Webwinkel

Print wat je wil

Vakantie in Egypte?

Betaalbare shisha's en Shisha pennen
Egyptische Webwinkel

osCommerce